top of page

Pedodontie - stomatologie copii Piatra Neamt

Clinica noastră, specializată în pedodontie, oferă servicii dentare de înaltă calitate pentru copii, asigurând tratamente adaptate nevoilor specifice ale celor mici. Echipa noastră de experți în stomatologia pediatrică se angajează să promoveze sănătatea orală încă din primii ani de viață, folosind tehnici avansate și o abordare profesională. În centrul nostru, siguranța și confortul pacienților pediatrici sunt prioritare, garantând astfel îngrijire dentară de excepție pentru generațiile viitoare.

Cele mai frecvente intrebari despre stomatologie copii:

Când ar trebui să aibă loc prima vizită la medicul stomatolog pediatru?

Vizitarea cabinetului stomatologic este recomandată să se înceapă de la vârsta de 3 ani. Primele întâlniri cu medicul dentist sunt adesea menite să creeze o relație de încredere între copil și specialistul în îngrijirea dentară. Nu este necesar să așteptăm semnalele durerii pentru a programa această primă întâlnire. Prezentarea medicului pedodont (specialist în stomatologia copilului) din timp poate facilita depășirea fricii de dentist a micuțului și îi oferă ocazia de a învăța principii de bază ale igienei orale de la experți. Această abordare proactivă contribuie la stabilirea unui fundament solid pentru sănătatea orală pe termen lung a copilului.

Va fi dureros pentru copil?

Înțelegem preocupările părinților atunci când este vorba despre îngrijirea stomatologică a copiilor lor. La Medstom Clinic Piatra Neamt, acordăm o atenție deosebită nu numai tratării eficiente a problemelor dentare și situațiilor de urgență, dar și asigurării confortului tânărului nostru pacient. Metoda noastră de a diminua frica de dentist este prin utilizarea inhalosedării, o tehnică sigură și eficace care prevede transformarea anxietății într-o experiență calmă și relaxantă la stomatolog, fără riscuri de reacții adverse.

Care sunt cele mai comune probleme stomatologice ale copiilor?

  • Gingivita, o inflamație comună a gingiilor, poate debuta chiar de la o vârstă timpurie, fiind provocată adesea de infecții și de o igienă orală deficitară. Această condiție poate fi evitată sau diminuată printr-o rutină adecvată de îngrijire orală, care include un periaj zilnic atent și utilizarea aței dentare, alături de consulturi dentare periodice, recomandate la interval de șase luni, într-un cabinet stomatologic.

  • Caria dentară, cea mai comună afecțiune orală, poate debuta chiar de la vârsta fragedă de 6 luni, cunoscută sub denumirea de caria de biberon, principalul factor declanșator fiind consumul de alimente și băuturi zaharoase, precum laptele și sucurile naturale de fructe. Această problemă este întâlnită frecvent la copiii mai mari, în special când igiena orală este deficitară sau dieta adoptată este una bogată în alimente nesănătoase.

    Prevenirea cariei implică vizite regulate la medicul dentist pentru controale de rutină, utilizarea unor metode preventive precum sigilările dentare - aplicarea unei substanțe protectoare pe suprafața dinților - sau tratamentele cu fluor, care se realizează prin aplicarea unui gel, pastă sau lac ce conține fluor în concentrații ridicate, aceste proceduri fiind eficiente numai după ce dinții au fost curățați temeinic printr-un detartraj și periaj profesional.

  • Abcesul dentar se dezvoltă ca o infecție la nivelul rădăcinii unui dinte, evidențiată prin umflarea zonei afectate și disconfort. Menținerea unei igiene orale adecvate și adoptarea unei diete echilibrate, cu un conținut redus de grăsimi, zaharuri și sodiu, contribuie la prevenirea acestuia.

  • Înghesuirile dentare reprezintă o dificultate obișnuită întâlnită la copii, având ca rezultat dinți nealiniați și neregulați. Această situație este adesea cauzată de erupția prematură sau întârziată a dinților permanenți. Soluția eficientă pentru această problemă o constituie utilizarea aparatelor ortodontice destinate copiilor.

Programează-te

bottom of page